Maalivahti Markus Ruusu yrittää tehdä lopullista läpimurtoa Liigassa seuraavaksi HIFK:n paidassa.

20-vuotias maalivahtilupaus solmi aiemmin toukokuussa sopimuksen helsinkiläisseuran kanssa. Kuluneella kaudella Ruusu edusti Ilvestä, mutta suurin osa kaudesta meni lainalla Mestiksen puolella, jossa hän edusti TUTOa ja LeKiä.

Kauden päätyttyä Ruusu sai kuulla, että HIFK olisi kiinnostunut nuorukaisen palveluksista, eikä sen jälkeen siirtoa tarvinnut enää kauaa miettiä.

– Kyllähän siinä heti rupesi hymyilyttämään. On kunnia, että pääsee tällaiseen legendaariseen seuraan, joka on Suomen suurimpia, Ruusu kertoi HIFK:n verkkosivuilla.

Samalla haastattelussa nousi esille, että HIFK:n maalivahtivalmentaja Jan Lundellilla oli merkittävä vaikutus sopimuksen syntymiseen. Lundell on auttanut nuorista maalivahdista jo Ville Husson sekä Kevin Lankisen NHL-ympyröihin, joka on upea osoitus lujasta ammattitaidosta.

– Kyllä se oli yksi isoimmista jutuista, että täällä on ollut kaksi nuorta huippuäijää. Täällä osataan käsitellä nuoria maalivahteja. Odotan innolla Lunkan (Lundell) kanssa työskentelemistä, Ruusu kommentoi.

Lähde: HIFK