Toronto Maple Leafsin 38-vuotiaan hyökkääjälegendan Patrick Marleaun erikoinen rutiini kesken otteluiden on noussut puheenaiheeksi ja ihmettelyn kohteeksi NHL-piireissä.

Marleau otti kahdeksan vuotta sitten tavaksi riisua kaikki jääkiekkovarusteensa pois toisella erätauolla ja käydä pikaisesti jääkylvyssä ennen kolmannen erän alkua. Yhteensä tähän toimintoon menee aikaa tasan 11 minuuttia, ja siitä Marleau on pitänyt tiukasti huolen.

– Kun tulin NHL:ään täällä oli jätkiä, jotka riisuivat kamansa kesken ottelun ja kävivät suihkussa. Ajattelin silloin, että: ”nämä kaverit ovat hulluja.” Marleau sanoi nauraen TSN:lle.

Nyt NHL:ssä lähes 1600 ottelua pelannut Marleau on yksi näistä ”hulluista.”

– Ja tässä nyt olen… Hypin kylmään ammeeseen. Se vain virkistää minua. Sen jälkeen minusta tuntuu, kuin menisin jäälle ensimmäisessä erässä. Se on vain niin hyvä tunne, kun pääset takaisin jäälle kolmannessa erässä ja olosi on virkeä, kiekkolegenda kertoo.

Marleau ei ole jättänyt viimeisen kahdeksan vuoden aikana yhtään NHL-ottelua väliin. Hän pelannut yhteensä 704 ottelua putkeen, joka on NHL:n aktiivipelaajien teräsmiestilaston toiseksi eniten heti 712 kamppailua putkeen pelanneen Keith Yandlen jälkeen.

Marleau ei ole ainut Maple Leafsin pelaaja jolla on outoja tottumuksia kesken pelin. Nuorella tähtihyökkääjällä Mitch Marnerilla oli junioriaikoina tapana syödä pussi Skittles-karkkeja erätauolla, mutta nyt hän on ottanut tästä ”aikuisemman” version käyttöönsä. 20-vuotias nuorukainen juo nimittäin yhden Red Bull -energiajuoman aina ennen kolmatta erää.

Marner on kokeillut Marleaun rutiinia muutamaan otteeseen kesken ottelun, mutta ei saanut siitä vakituista tapaa itselleen.

– Kokeilin muutaman kerran ja sitten lopetin sen. Päätin, että olen liian laiska siihen – ottamaan kamoja pois päältä ja kaikkia niitä juttuja, Marner sanoi virne naamallaan.

Marleaun outo tapa herättää rutkasti hämmennystä Maple Leafsin pukukopissa.

– Ajattelin, että hän on hullu. Mutta hän on ollut NHL:ssä jo niin pitkään, että hän tietää mikä hänen kohdallaan toimii. Se on vain esimerkki siitä, kuinka kova ammattilainen hän on, Morgan Rielly kehui 26 maalia tällä kaudella tykittänyttä legendaa.

Leafs-hyökkääjä Nazem Kadri oli Riellyn tapaan myös aivan äimän käkenä konkarihyökkääjän tottumuksesta.

– Olin shokissa, kun näin sen. Tuntuu siltä, että siinä olisi niin paljon työtä minulle, jos joutuisin riisumaan ja pukemaan kamat uudelleen. Kuinkakohan monta kertaa hän on tehnyt sen urallaan? Se näyttää kuinka ammattilainen hän on. Hän on valmis tekemään kaikkensa, jotta hän olisi parhaimmillaan, Kadri ylistää pelitoveriaan.

Kun toinen erä päättyy, Marleau pinkoo innoissaan ensimmäisten joukossa pukukoppiin.

– Se on hullua. Ennen kuin saan edes olkapääsuojat pois, niin hän on jo valmis menemään omaan kylpyläänsä. Ehkä kun alat olla jo tuon ikäinen, niin etsit mitä vain keinoa, jotta pysyt vetreänä, Kadri naureskelee.