Pudotuspeleistä tiukasti kamppaileva Florida Panthers sai lauantaina todella ikäviä uutisia. Joukkueen päävalmentaja Bob Boughner vahvisti tiedon, että pantteripaitojen ehdoton ykköstähti Aleksander Barkov ei pysty pelaamaan loppukauden otteluissa.

Barkov loukkaantui toissa yön kierroksella Boston Bruinsia vastaan. Hän jätti ottelun kesken ennen kolmannen erän päättymistä.

Barkov voi vielä toipua joukkueen vahvuuteen, jos se etenee pudotuspeleihin. Hyökkääjän vamma ei Boughnerin mukaan vaadi leikkaushoitoa.

Floridalla on vielä kaksi runkosarjaottelua jäljellä, ja se tarvitsee pienen ihmeen selvitäkseen kevään ratkaisupeleihin. Sen pitää saada kaksi voittoa, eikä sen yläpuolella oleva Philadelphia Flyers saisi ottaa pistettäkään kauden päätösottelussa New York Rangersia vastaan. Floridan tehtävä hankaloitui entisestään ykköstähden poisjäännistä.

Barkovia huhuttiin vahvasti mukaan Tanskan MM-kisoihin. Tuore vamma saattaa estää miehen osallistumisen, sillä päätös hänen lähettämisestä Leijonien matkaan kuuluu Floridalle, eikä seura välttämättä ota riskiä tähtipelaajansa kanssa.

Kulunut kausi oli Barkoville sensaatiomainen. Hän ylitti oman piste-ennätyksensä ja päättää nyt runkosarjansa lukemiin 27+51=78.