Pittsburgh Penguinsin ja Washington Capitalsin kohtaaminen varhain toisena pääsiäispäivänä Suomen aikaa oli ottelu, joka ei totisesti jättänyt kylmäksi.

Capitals nappasi 3-1-vierasvoiton ja samalla varmisti Metropolitan-divisioonan voiton. Ottelun viimeisillä hetkillä nähtiin tapahtumasarja, joka sytytti tutun taisteluparin jälleen liekkeihin.

Penguinsin tähtihyökkääjä Jevgeni Malkin törmäsi vaihtoon mennessään Capitalsin T.J. Oshien kanssa keskialueella, jonka seurauksena Oshie pudotti mailansa jäähän. Malkin heitti bensaa liekkeihin vippaamalla amerikkalaislaiturin mailan Capitalsin vaihtoaitioon.

Oshie ei tästä pitänyt. Seurauksena oli poikapainia vaihtoaitioiden välissä. Tuomarit saivat tilanteen rauhoittumaan hetkeksi, kunnes Capitalsin Jevgeni Kuznetsov huusi vaihtopenkiltä jotain Malkinille. Tämän jälkeen maalipörssin voitosta taisteleva venäläinen oli jälleen irti. Sanaharkka jatkui Kuznetsovin kanssa niin kauan, kunnes linjatuomari Ryan Daisy sai viimein hänet pukukoppikäytävälle päin.

Tilanne hämmästytti monia. Normaalisti varsin vähän median kanssa tekemisissä oleva Malkin selitti tilannetta pelin jälkeen medialle.

– ”Kuzy” (Kuznetsov) puhui venäjää. En tiedä, että miksi hän puhui venäjää minulle. En pidä siitä. Et ole jäällä. Se on minun ongelmani. Minä otin jäähyn. Oshie oli vihainen. Me päätimme tapella. Sinä et puhu minun kanssani jos istut penkillä, Malkin purki tuntojaan ja jatkoi:

– Olen vihainen koska hän alkoi puhua minulle. Olen kiireinen. Oshie nappasi minua niskasta kiinni. Se oli hieman hankalaa minulle. Hän yritti puhua minulle. En ymmärtänyt, että mitä tapahtuu. Mielestäni se ei ole oikein.

Loppuun venäläistähti tiivisti tilanteen hyvin yksinkertaiseksi.

– Saatamme pelata heitä vastaan pudotuspeleissä. Halusin lähettää viestin.

Lienee selvää, että viesti meni perille.

Josh Yohe

@JoshYohe_PGH
Malkin on Kuznetsov: "Kuzy spoke Russian. I don't know why he started speaking to me in Russian. I don't like that. You aren't on the ice. It's my problem. I took the penalty. Oshie was mad. We decided to fight. But you can't speak with me if you're sitting on the bench."

Josh Yohe

@JoshYohe_PGH
More Geno magic on Kuznetsov: "I'm upset because he started talking to me. I'm busy. Oshie grabbed my neck. It was a little bit tough for me. He tried to speak to me. I didn't understand what was going on. I think it's not right."

Josh Yohe

@JoshYohe_PGH
Malkin on his meltdown: “We might play them in the playoffs. Wanted to send a message.”