Vau! Suomalainen superlupaus niittasi huikealla tavalla avausmaalinsa NHL:ssä – ”Noin lauot kiekkoa NHL:ssä!”

© Kuva: Getty Images

Florida Panthersin suomalaishyökkääjä Henrik Borgström avasi maalihanansa NHL:ssä maanantain vastaisena yönä Boston Bruinsia vastaan.

Borgström ohitti Bruinsin suomalaisvahti Tuukka Raskin komealla rannelaukauksella, kun ottelua oli pelattu vain minuutti ja 22 sekuntia.

– Tuota Rask ei odottanut. Se tekee laukauksesta vielä paremman. Noin haluat laukoa kiekkoa NHL:ssä. Haluat yllättää maalivahdin nopealla laukauksella. Hänellä ei ollut edes aavistusta, että hän laukoo tuosta. Vau, tuo on mahtava NHL-uran ensimmäinen maali, NHL-legenda Denis Potvin hehkutti Fox Sports Floridan tv-lähetyksessä.

Panthersiin kesällä 2016 ensimmäisen kierroksen 23. vuorolla varattu Borgström siirtyi muutama viikko sitten Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:sta NHL:ään. Hän nousi heti avauskokoonpanoon ja pelasi kolme ottelua ilman tehopisteitä.

Panthersin päävalmentaja Bob Boughner pudotti Borgströmin kuitenkin näiden kolmen pelin jälkeen ulos kokoonpanosta, mutta 20-vuotias suomalaistaituri ei lannistunut siitä, vaan maalasi heti ensimmäisessä ottelussaan huilin jälkeen.

Katso Borgströmin maali alla olevasta Twitter-linkistä tai klikkaamalla tästä.