Tuore Lukko-vahti ei pelkää kotikaupungin paineita: ”Ei Turussakaan piiloon päässyt”

Rauman Lukko tiedotti perjantaina maalivahtitilanteestaan julkaisemalla Oskari Setäsen sopimuksen. Setänen siirtyy takaisin Raumalle TPS:stä kahden vuoden sopimuksella.

Setänen saapui TPS:n riveihin kaudeksi 2015-16 – samaksi sesongiksi kuin Eric PerrinTomi Kallio sekä Henrik Tallinder. Euralaislähtöinen veräjänvartija näki kolmen vuoden aikana läheltä, miten nämä kokeneet nimet omalla esimerkillään näyttivät eteen. Kun keski-iältään 40 vuoden hujakoilla pyörivät papat vetivät täysillä jokaisen harjoitteen ja vaihdon, ei kehdannut nuorempikaan osasto löysäillä.

Onko Lukossa vastaavia konkareita, jotka olisivat kykeneviä tällaiseen kurin ja järjestyksen ylläpitoon?

– Eiköhän ”Vahalla” (Ville Vahalahti) ole vielä sopimus ja ”Nikke” (Janne Niskala) teki sopimuksen. Siinä on heti kaksi, Setänen luettelee.

– Sitten on vielä ”Kertsi” (Janne Keränen). Kyllä sieltä sellaista johtajuutta löytyy, ettei kehtaa vetää vihkoon.

Rauma ei ole tunnetusti hirveän helppo paikka pelata, mikäli peli ei kulje. Kun kiekot eivät tartu, paikallislehden tekstiviestipalsta täyttyy kriittisestä palautteesta ja vielä muutama viikko sitten selkään taputelleet eivät lämpenekään ihan yhtä helposti.

TPS:n aikaan tilanne ei ollut Setäsen mukaan hirveästi helpompi.

– Ei Turussakaan piiloon päässyt jos huonosti pelasi. En tiedä hirveän monta maalivahtia, joka oikeasti alkaisi pelkäämään tilaisuutta. Siihen pitää asennoitua siten, että tämä on tosi hieno tilaisuus, Setänen paaluttaa.

– Jos toisinpäin kääntää niin kyllä sinusta aikamoinen sankari tehdään jos pelaat hyvin.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!