TPS oli ennen neljättä välieräottelua tappiolla otteluvoitoin 0-3. Tappara tarvitsee siis vain yhden voiton edetäkseen finaaliin kuudennen kerran peräkkäin.

Hyvin Tapparan finaalipaikan jahtaaminen alkoi, sillä Mikko Lehtonen laukoi kirvesrinnat 1-0-johtoon, kun peliä oli pelattu vain 52 sekuntia. Vajaat pari minuuttia myöhemmin TPS:n Elmeri Eronen kuittasi tilanteeksi 1-1.

HIFK:n ja Kärppien kohtaamisessa Helsingissä ei nähty osumia avauserässä. Tunteet kyllä lämpenivät erityisesti erän loppua kohden.

HIFK-hyökkääjä Juha Jääskä ajoi voimakkaasi erän loppupuolella maalille, jonka jälkeen jyräsi Kärppien maalivahdin Veini Vehviläisen maalin sisään. Tästä seurasi isomman luokan torikokous, josta jäähylle joutuivat HIFK:n Charles Bertrand sekä HIFK:n Micke Åsten.

Kärpät johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1 eli viides ottelu pelataan illan tuloksesta riippumatta Oulussa keskiviikkona.