Turun Palloseura ja Helsingin IFK pelaavat tänään perjantaina pronssiottelussa. HIFK:lle pronssipeli on isäntiä tutumpi juttu, sillä edellisen kerran IFK taisteli himmeämmistä mitaleista viime keväänä. Tuolloin JYP vei pronssit jatkoaikavoitolla.

Sitä edellisen kerran HIFK oli pronssipelissä keväällä 2006 ja edellisen pronssinsa se voitti keväällä 2004. Yhteensä HIFK on historiansa aikana voittanut peräti 9 pronssimitalia.

TPS:n tilanne on toinen. Turkulaiset olivat edellisen kerran pronssipelissä keväällä 2002 ja tuolloin HPK oli vahvempi. Sitä edellinen kerta löytyy keväältä 1987 ja tuolloin vastassa oli juuri HIFK, joka myös voitti pelin. Turkulaisten edellisistä pronssijuhlista on ehtinyt kulua kosolti aikaa. TPS juhli pronssia edellisen kerran vuonna 1981. Tuolloinkin vastassa oli HIFK. Yhteensä turkulaiset ovat voittaneet neljä pronssia.

Yleisesti ottaen voidaan todeta, että kotijoukkueella on tilastojen valossa iso etu pronssipelissä. Kotijoukkue on vienyt pronssipelin nimiinsä lähes kolme kertaa neljästä, kertoo Liigadata.

TPS:n ja HIFK:n pronssiottelu alkaa kello 18.30.