Tappara-tähti sai pannaa jalkapyyhkäisystä

© Kuva: Juha Tamminen

Tapparan hyökkääjä Sebastian Repo on saanut Liigalta yhden ottelun pelikiellon. Repo syyllistyi maanantaina pelatussa Tapparan voittoon päättyneessä finaaliottelussa jalkapyyhkäisyyn kaadettuaan Kärppien Taneli Ronkaisen.

Liiga perusteli Revon pelikieltoa seuraavasti:

”Sääntökirjan säännön 160 määritelmän mukaan jalkapyyhkäisy on teko, jossa pelaaja vaarallisesti horjuttaa vastustajan tasapainoa kohdistamalla iskun takaapäin vastustajan jalkaan tai luistimeen taikka vetämällä vastustajaa taaksepäin samalla iskien tai potkaisten vastustajan jalat alta. Jalkapyyhkäisyssä on kyse vastustajan kunnioituksen vastaisesta teosta, josta säännön 160 i-kohdan mukaan tuomitaan ottelurangaistus”.

”Videotallenteelta tehtävien havaintojen mukaan kiekottomat Repo ja Ronkainen kamppailevat maalille pääsemisestä. Kamppailun aikana Repo pyrkii pääsemään Ronkaisen edelle vetämällä tätä vasemmalla käsivarrellaan taaksepäin ylävartalosta. Samalla Repo tuo vasemman jalkansa vastustajan takaa eteenpäin saaden ensiksi vastustajan oikean jalan nousemaan ilmaan. Revon jalan liike jatkuu vielä eteenpäin osuen lopulta vastustajan vasemman jalan luistimen takaosaan, minkä seurauksena vastustaja kaatuu holtittomasti selälleen”.

”Kurinpitodelegaatio toteaa, että Repo kohdistaa vasemmalla käsivarrellaan vastustajan ylävartaloon vetoliikkeen ja samalla pyyhkäisee vasemmalla jalallaan vastustajan jalat alta jalkapyyhkäisy-säännössä tarkoitetulla tavalla. Teosta on siten määrättävä ottelurangaistus”.

Samalla Liiga ilmoitti, ettei Kärppien Shaun Heshka saa pelikieltoa. Liiga katsoi, ettei Heshka syyllistynyt jalkapyyhkäisyyn, kun Heshka kaatoi Tapparan Jukka Peltolan.

Repo ei pelaa tiistaina Oulussa Kärppiä vastaan. Hänen poissaolonsa on Tapparalle tietysti takaisku.

Kärpille mestaruus on tiistaina jälleen katkolla oululaisjoukkueen johtaessa finaalisarjaa 3-1.

 


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!