Suomalaistähden ja sensaatiojoukkueen kausi päättyy huikeaan viikkoon – otteluohjelmassa huima sattuma!

© Kuva: Getty Images

Harva sitä varmaan vuosi sitten tähän aikaan uskoi. Colorado Avalanche oli pelannut NHL:n lähihistorian yhden surkeimmista kausista kerättyään 82 ottelusta säälittävät 48 pistettä. Yhtenä harvoista valopilkuista tuikki suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen, joka teki tulokaskaudellaan tehot 20+18=38.

Tällä kaudella Avalanche on ollut yksi NHL:n pirteimmistä yllättäjistä ja Rantanen on liigan tehokkain suomalainen. Nousiaislaisella on kasassa jo jättimäiset tehot 28+54=82.

Kun runkosarjan viimeinen viikko käynnistyy, Avalanche on huikean hienossa tilanteessa: pudotuspelipaikka on täysin joukkueen omissa käsissä.

Tänä aamuna Suomen aikaa Los Angeles Kingsille kärsimästään 1–3-vierastappiosta huolimatta Avalanche pystyi läntisen konferenssin viimeisellä pudotuspelipaikalla – tosin vain yhden pisteen erolla St. Louis Bluesiin.

Avalanchella on jäljellä vain kaksi ottelua ja Bluesilla kolme, mutta mikä huikeinta, nämä joukkueet kohtaavat runkoasarjan päätöskierroksella ensi lauantaina Coloradossa!

Tämä tarkoittaa sitä, että jos Avalanche voittaa torstain vierasottelunsa San Jose Sharksia vastaan, se pystyy pitämään Bluesin takanaan voittamalla lauantaina. Sharks on jo varmistanut pudotuspelipaikkansa.

Bluesin ohjelma viikolla on sikäli helpompi, että se kohtaa ensin keskiviikkona kotonaan ja sitten perjantaina vieraissa Chicago Blackhawksin, joka on jo menettänyt pudotuspelisaumansa.

Edessä on huikea päätösviikko!