Ruotsin miesten maajoukkuetta viimeiset kaksi vuotta valmentanut Rikard Grönborg saattaa jättää tehtävänsä Tanskassa pelattavien MM-kisojen jälkeen. Mies kertoo Sportsnet:n haastattelussa, että aikoo pyrkiä ensi kaudeksi NHL-seuran päävalmentajaksi.

– Rehellisesti sanottuna, ainoa haaste minulle on enää NHL. Olen aikaisemmin tehnyt vastaavia hommia ja valmentanut maailman parhaita pelaajia. Nyt olen kiinnostunut levittämään ideoitani meren toisella puolella ja haastamaan muut valmentajat NHL:ssä, Grönborg kertoo.

Grönborg ei ole valmentanut seurajoukkuetta 13 vuoteen, sillä hän on toiminut Ruotsin miesten ja nuorten maajoukkueissa pää- ja apuvalmentajana. Häneltä löytyy muun muassa kaksi MM-kultaa, olympiahopeaa ja nuorten maailmanmestaruus.

Pohjois-Amerikan kiekkopiirit eivät kuitenkaan ole 49-vuotiaalle täysin tuntemattomia. Hän oppi kaudella 2004-2005 juniorisarja WHL:n salat ja oli viemässä Spokane Chiefsin aina hopealle asti. Hän oli saamassa Spokanessa päävalmentajan pestin seuraavalla kaudella, mutta maajoukkue vei miehen takaisin Eurooppaan.

NHL:ssä ei olla nähty eurooppalaista päävalmentajaa vuosikausiin. Vuonna 2001 Alpo Suhonen valmensi Chicago Blackhawksia ja tsekkiläinen Ivan Hlinka Pittsburgh Penguinsia.