Ratkaiseeko KHL:n mestaruuden materiaali vai erikoistilannepelaaminen? ”Yllättävä finaalipari”

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

KHL:n finaaleissa kohtaavat Ak Bars Kazan sekä TsSKA Moskova. Kiekko putoaa ensimmäistä kertaa jäähän lauantaina.

TsSKA järjesti kauden isoimman yllätyksen sysäämällä KHL:n nimekkäimmän joukkueen Pietarin SKA:n ulos konferenssifinaalivaiheessa. Kazan luisteli Traktorin kanveesiin suoraan neljässä ottelussa.

– Tasainen ja jopa hieman yllättävä finaalipari TsSKA:n pudotettua suuren mestarisuosikin SKA:n jatkosta, toteaa komean pelaajauran tehnyt Janne Hauhtonen SuomiKiekko-sivustolle.

Kazan oli konferenssifinaaleissa vakuuttava.

– Kazan on hävinnyt ainoastaan kaksi pudotuspeliä ja pääsee kotiedun vuoksi pelaamaan kaksi ensimmäistä finaalia vahvalla kotikentällään, mutta silti TsSKA lähtee hienoisena ennakkosuosikkina metsästämään ensimmäistä KHL-mestaruuttaan, Hauhtonen puntaroi.

TsSKA:lla on mielettömän laaja pelaajarinki. Se pystyy poimimaan kaukaloon kuusikin laadukasta ketjua ja ottamaan näin kuormitusta pois pelaajilta.

– TsSKA:n materiaali on laajempi ja he pystyvät kierrättämään pelaajia kovassa pelitahdissa, joka voi olla yksi ottelusarjan ratkaisuista, jos sarja venyy pitkäksi, Hauhtonen tietää.

Moskovalaisilla on laajuutta myös maalivahtirintamalla. Rosterissa on viisi maalivahtia. Tosin vain kaksi niistä ovat pelanneet ja Ilja Sorokin on kantanut päävastuun torjuntatöistä tällä kaudella.

– TsSKA:n maalivahdeista vähemmän pudotuspeleissä vastuuta saanut Lars Johansson oli loistava kahdessa viimeisessä SKA-pelissä ja torjui melkein yksin SKA:n lomille. Onkin mielenkiintoista nähdä kummalla maalivahdilla joukkue lähtee liikkeelle finaaleissa.

Siinä missä TsSKA:lla on laaja ja laadukas pelaajamateriaali, on Kazanilla kuumat yksilöt, jotka ovat vieneet joukkueen näinkin pitkälle.

– Kazanilla SM-liigastakin tuttu Justin Azevedo on ollut huikeassa vireessä ja johtaa koko pudotuspelien pistepörssiä ylivoimaisesti, Hauhtonen nostaa.

Kuumien yksilöiden ohella Kazanilla on yksi iso ässä hihassaan.

– Pudotuspeleissä erikoistilanteet ovat tärkeässä roolissa ja Kazanin ylivoimapeli on ollut toistaiseksi selkeästi TsSKA:ta tehokkaampaa, Hauhtonen toteaa.

KHL:n finaalit polkaistaan käyntiin lauantaina klo 17.00. Ottelu on nähtävissä suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viafree.fi.

Juho Hirvonen

Tänään kuumia live-matseja!

Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS