Pikkuleijonien tähtipelaaja Kotkaniemi korkealla varausennakoissa – asiantuntija valitsi sopivan seuran

Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkueen tähtipelaaja ja tuore maailmanmestari Jesperi Kotkaniemi on useiden ennakoiden perusteella ensi kesän NHL-varaustilaisuuden halutuin suomalaisnimi.

Moni listaa Ässien hyökkääjän jopa ensimmäisen kymmenen varattavan joukkoon, eikä eilen päättyneet MM-kisat ainakaan heikennä odotuksia.

Viime viikolla NHL:ssä arvottiin kesän varaustilaisuuden nokkimisjärjestys. Onni suosi Buffalo Sabresia ja Carolina Hurricanesia, jotka saavat varata ensimmäisinä. Sabres ottanee vuosikymmenen puolustajalupauksen Rasmus Dählinin ja Hurricanes venäläisen Andrei Svechnikovin.

Sen jälkeen pelaajien järjestystä on vaikeampi ennakoida, sillä se muodustuu enemmän joukkueiden tarpeiden mukaisesti. Jotkut seurat etsivät tehokasta hyökkääjää ja toiset luotettavaa puolustajaa.

Urheilukanavajätti TSN:n johtava kykyjenetsijä ja NHL-sisäpiiritoimittaja Craig Button päätti tehdä oman ennakon, jossa hän pohtii ensimmäisen 15 pelaajan tulevat seurat.

Listalle ainoana suomalaisena päässyt Kotkaniemi olisi suuntaamassa kahdeksantena varauksena Chicago Blackhakwsiin. Button miettii, että Kotkaniemen monipuolisuus ja kyky pelata useilla pelipaikoilla toisivat viime vuosien kestomenestyjälle uusia vaihtoehtoja.

– Hän pelaa peliä samalla tyylillä kuten Anze Kopitar ja Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews, Button kirjoittaa.

Ensi kesän ensimmäisellä varauskierroksella nähdään kaksi tai kolme suomalaista. Kotkaniemen lisäksi myös Rasmus Kupari voi löytää nimensä ensimmäisen 31 pelaajan joukosta.

Eikä olisi järin hullua, jos MM-kisojen maalitykki Niklas Nordgren tunkeutuisi samaan joukkoon.