Pekka Rinne kokosi itsensä nopeasti – jatkopaikka varmistui huikealla esityksellä: ”Olen oppinut käsittelemään nuo tilanteet”

© Kuva: Getty Images
HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!

Nashville Predatorsin ja Colorado Avalanchen välinen NHL:n pudotuspelisarja aiheutti pienimuotoisen déjà vu -mielleyhtymän viime kesän Stanley Cup -finaaleihin.

Tuolloin Predatorsin suomalaismaalivahti Pekka Rinne oli ajoittain aivan hurjassa vireessä, mutta osa peleistä, etenkin vieraskentällä, oli Rinteelle tuskaisia.

Avalanche-sarjassa Predators voitti kaksi ensimmäistä ottelua kotonaan, vaikka omiin meni ensin neljä ja sitten kaksi maalia. Sarjan kolmannessa ottelussa Denverissä Rinne päästi jo reilussa 24 minuutissa neljä maalia ja otettiin vaihtoon.

Kaksi päivää myöhemmin Rinne torjui 33 laukausta, kun Predators voitti 3–2. Avalanche kävi vielä pitkittämässä sarjaa hakemalla perjantaina 2–1-vierasvoiton Nashvillesta, mutta viime yönä Suomen aikaa Predators ja Rinne olivat jälleen ”normaalit” hurjat itsensä.

Predators löylytti Avalanchea vieraskentällä peräti maalein 5–0. Rinne saalisti NHL-uransa neljännen pudotuspelien nollapelin 22 torjunnalla.

NHL.comin toimittaja kysyi Rinteeltä videohaastattelussa, miten vaikeaa tämän oli koota itsensä kolmannen pelin pettymyksen jälkeen.

– Sama on tapahtunut minulle aiemminkin, ja se auttaa. Olen oppinut käsittelemään noita tilanteita, Rinne vastasi.

– Pudotuspeleissä ajatusmaailma on, että seuraava peli on aina uusi mahdollisuus. Oli helppoa tulla takaisin, ja neljännessä pelissä otimme ison voiton, Rinne sanoi.

Rinne myönsi, että sarja oli melkoista vuoristorataa.

– Oli tämä sellainen ylös-alas-sarja, ja maaleja tehtiin paljon. Tämä oli hienoa peliä fanien kannalta. Ehkä vähän erilaista kiekkoa, Rinne puntaroi.

Katso Rinteen haastattelu tästä linkistä aukeavan jutun videolta.


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!

HPK testaa KooKoon vireen! Ota vetotipsi talteen ja käytä tarjous hyväksesi!