Suomalaispuolustaja Sami Niku pelasi tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa uransa ensimmäisen NHL-ottelun. Ja tykitti samassa pelissä, ensimmäisellä laukauksellaan, NHL-uransa avausmaalin.

Mutta eivät Haapavedellä syntyneen nuoren puolustajan juhlat siihen loppuneet. Eilen Niku, 21, valittiin farmisarja AHL:n kauden tähdistökentälliseen.

Niku on pelannut Winnipeg Jetsin farmijoukkueessa Manitoba Moosessa tällä kaudella 71 ottelua, joissa on saalistanut komeat tehot 15+37=52. Näillä pisteillä hän johtaa AHL:n puolustajien pistepörssiä niin ikään tähdistökentälliseen valitun Binghamton Devilsin Jacob MacDonaldin (19+33=52) kanssa. Peräti yhdeksän Nikun maaleista on syntynyt ylivoimalla. Tehotilastossa JYP-kasvatin lukema on komea +18.

Niku pelaa vasta ensimmäistä kauttaan Pohjois-Amerikassa. Valinta tähdistökentälliseen tulokasvuotena on erittäin harvinaista.

43 viime kauden aikana tulokaspuolustajista on valittu tähdistökentälliseen vain Brandon Montour (2016), Justin Schultz (2013), toinen JYP-kasvatti Sami Vatanen (2013) ja jo monta vuotta NHL:n suurimpiin tähtiin lukautunut P.K. Subban (2010), AHL kertoo verkkosivuillaan.