NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella pudonnut Los Angeles Kings viettää mielenkiintoisen ja jopa pelottavan kesän. Seuran kuuluisi tehdä uusi jatkosopimus supertähti Drew Doughtyn kanssa, mikä ei ole yksinkertaisin homma.

Doughtyn nykyinen sopimus päättyy ensi vuoden kesäkuussa. Seura, eikä varsinkaan kannattajat halua menettää pelaajaa, joka valittiin hiljattain kauden kolmen parhaan puolustajan joukkoon. Hänet ollaan jo kerran valittu Norris Trophyn voittajaksi (2015-2016) ja voi saada tunnustuksen uudelleen kesäkuun palkintotilaisuudessa.

LA:n onneksi Doughty vannoo uskollisuutta seuralleen, eikä halua lähteä aurinkoisesta kaupungista.

– Olen aina halunnut olla L.A. King ja haluan jäädä L.A. Kingiksi, puolustaja kertoo NHL.com:lle.

Uudessa jatkosopimuksessa on iso tärkeä tekijä. Hän on paljastanut TheAthletic-lehdelle, että haluaa tienata NHL:n kaikista puolustajista eniten toisen supertähden Erik Karlssonin kanssa. Nykyistä puolustajien palkkaennätystä pitää hallussaan P.K. Subban, joka nettoaa yhdeksän miljoonaa dollaria kaudesta.

– Olemme lähellä Subbanin palkkaa. Uskon, että minä ja Karlsson ansaitsemme hieman enemmän kuin hän, Doughty kertoi marraskuussa.

Ruotsalaistähti Karlssonin nykyinen seura Ottawa Senators on jäämässä umpikujaan pelaajan vaatimuksissa, ja nyt Los Angelesia uhkaa sama kohtalo. Sen pitää mahdollisesti luopua muutamista pelaajista, jotta tilaa uudelle sopimukselle syntyisi palkkakatossa.

Kun kausi päättyi tällä viikolla, Kings voi keskittyä nyt täysillä pelaajien sopimuksiin.

– En muista päivämäärää, milloin aloitamme keskustelut, mutta uskon niiden alkavan pian, Doughty paljastaa.