Itäisen konferenssin neljäntenä oleva Toronto Maple Leafs on suunnannut katseensa viikon päästä starttaaviin pudotuspeleihin. Sillä on jäljellä vielä kaksi runkosarjaottelua, mutta merkittävää panosta niissä ei ole, sillä paikka ratkaisupeleissä on ollut hyvän aikaa varmistunut.

– Aiomme hioa peliämme loppukauden otteluissa. Haluan, että joukkueeni on runkosarjan jälkeen kaikista virkein, päävalmentaja Mike Babcock kertoi keskiviikon harjoitusten jälkeen.

Tiistaina Toronto kohtasi Buffalo Sabresin ja voitti sen tyylikkäästi 5-2. Kokoonpanossa nähtiin kuitenkin merkittäviä muutoksia. Joukkueen molemmat suomalaispelaajat, Leo Komarov ja Kasperi Kapanen seurasivat ottelun katsomosta.

Suomalaisten paikat nelosketjusta olivat ottaneet AHL:stä nostettu Andreas Johnsson ja työmyyrä Matt Martin.

Katsomokomennuksesta voidaan päätellä monta asiaa. Päävalmentaja Babcock saattoi vain antaa suomalaisille huilivuoron, jotta vire säilyisi pudotuspeleissä. Lisäksi Komarov oli vasta palannut kahden viikon sairaslomalta ja oli pelannut edeltävässä ottelussa Winnipeg Jetsiä vastaan.

Myös toinen vaihtoehto on mahdollinen, eli Kapanen ja Komarov saavat tottua enemmän katsomon istuimiin. Molemmat pelaajat ovat tällä kaudella saaneet tavallista vähemmän peliaikaa, eikä he välttämättä kuulu enää Toronton unelmakokoonpanoon.

Huippulupaus Kapanen on vielä kasvamassa miehen mittoihin, eikä hänen oleteta ottavan suurta vastuuta 21-vuotiaana. Johnsson pelaa hänen kanssaan samalla pelipaikalla, joten Babcock saattaa korvata suomalaisen kokeneemmalla ratsulla.

Komarovin tilanne on erittäin kriittisessä vaiheessa, sillä hänen sopimuksensa päättyy tähän kauteen, eikä jatkoa ole näillä näkymin luvassa. Penkitys voi enteillä hyökkääjälle tylsää kevättä, jos kokoonpanosta ei paikka aukea.

Onnekseen, Komarov on erittäin monipuolinen taituri ja voi pelata useissa eri rooleissa. Siksi hänen peluuttamisensa tulevaisuudessa on varsin todennäköistä, varsinkin raastavien pudotuspelien aikana.

Kapaselle se ei ole yhtä varma asia.