NHL:n läntisessä konferenssissa on edessä äärimmäisen harvinainen tilanne, sillä kolmatta kertaa konferenssijaon jälkeen jomman kumman konferenssin kaikki neljä jatkossa olevaa joukkuetta jahtaavat seurahistorian ensimmäistä Stanley Cupia.

Edellinen vastaava tapahtui vuonna 2012, jolloin läntisen konferenssin välierissä olivat St. Louis Blues, Los Angeles Kings, Phoenix Coyotes sekä Nashville Predators. Lopulta Kings juhli seurahistorian ensimmäistä mestaruutta tuona kesänä.

Ensimmäinen tapaus on vuodelta 1984. Tuolloin Bluesin seurana olivat Minnesota North Stars, Calgary Flames sekä Edmonton Oilers. Oilers juhli tuolloin ja voitti lopulta seitsemän vuoden sisällä viisi kertaa Stanley Cupin.

San Jose Sharks ja Nashville Predators ovat olleet kertaalleen finaaleissa, mutta kumpikin hävisi Pittsburgh Penguinsille voitoin 2-4.