NHL:n runkosarja on päättymäisillään ja suurinosa pudotuspeleihin etenevistä joukkueista on selvillä. Kaudesta 2006-2007 lähtien playoff-kevääseen selviytynyt Pittsburgh Penguins kuuluu suurimpiin ennakkosuosikkeihin, kun se metsästää kolmatta perättäistä Stanley Cupia.

Pingviinipaitojen puolustuksessa luutiva Olli Määttä on jälleen kerran osoittanut olevansa mestarijoukkueen pelaajan arvoinen. 23-vuotias pakki pelaa uransa neljättä NHL-kautta ja on laittamassa tätä menoa piste-ennätyksensä uusiksi.

Määttä sai viime yön ottelussa Montreal Canadiensia vastaan syöttöpisteen ja nosti kokonaissaldonsa lukemiin 7+21=28. Hän on enää yhden pisteen päässä omasta ennätyksestään, joka syntyi tulokaskaudella 2013-2014.

Lisäksi Määttä saa mahdollisuuden kerryttää pottiaan huhtikuun puolessa välissä alkavissa pudotuspeleissä. Viime keväänä hän pelasi kaikissa 25 ottelussa ja keräsi pisteitä 2+6=8.

Pittsburghilla on vielä ohut sauma nousta divisioonan voittoon, jolloin se saisi kahdelle ensimmäiselle kierrokselle kotiedun, mutta todennäköisesti Washington Capitals pystyy pitämään kolmen pisteen eron tarpeeksi suurena.

Jäljellä olevissa otteluissa Penguins kohtaa Washingtonin, Columbus Blue Jacketsin ja Ottawa Senatorsin.