Mitä ihmettä? Täydellinen yllätys – Iso-Britannia palaa MM-kiekon A-sarjaan!

© Kuva: Getty Images

Iso-Britannia tarvitsi lohkon päätösottelusta kisaisäntä Unkaria vastaan yhden pisteen varmistaakseen nousun. Britit nousivat tasoihin 15 sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä, kun hyökkääjä Robert Farmer laukoi 2-2-tasoituksen Iso-Britannian pelatessa ilman maalivahtia.

Nousu oli todellinen yllätys, sillä Iso-Britannia nousi vasta täksi vuodeksi MM-kisojen B1-sarjaan. Lisäksi noususta ajateltiin taistelevan viime vuosilta tutut maat, kuten Kazakstan ja Slovenia.

Viimeksi britit ovat esiintyneet MM-jääkiekon A-sarjassa vuonna 1994. Tuolloin Italiassa pelattujen kisojen aikana Iso-Britannia ei onnistunut hankkimaan pisteen pistettä ja putosi ryminällä takaisin alemmille sarjatasoille. Maaliero oli järisyttävän huono 7-44.

Maa on yksi Kansainvälisen jääkiekkoliiton perustajajäsenistä, mutta Iso-Britannian maineteot jääkiekon saralla eivät ole tuoreimmasta päästä. Iso-Britannia kruunattiin historian ensimmäiseksi jääkiekon Euroopan mestariksi vuonna 1910 ja olympiakultaa maa voitti vuonna 1936.


Näin lunastat 50€ ilmaisen livevedon Mestarien liigaan! 

  1. Avaa tili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20€ ja lyö vähintään 1€ veto mihin tahansa kohteeseen, jossa kerroin on 1,50 tai suurempi.
  3. Saat heti 50€ arvoisen live-vedon!