Kuten NHL:ää seuraavat ihmiset tietävät, on nuorten maailmanmestari Mikko Rantasen Colorado Avalanche järkyttävän kovassa tilanteessa lähdettäessä runkosarjakauden 2017-18 viimeiseen otteluun.

Joukkue miehittää läntisessä konferenssissa yhdeksättä sijaa, pinnan perässä kahdeksannen paikan St. Louis Bluesia. Kyseessä ovat siis ensimmäisen karsiutujan ja viimeisen jatkajan sijat.

Nuo sijoitukset ratkotaan sunnuntaiaamuna ja kuinka ollakaan, kyseiset joukkueet huipentavat runkosarjan keskinäisellä kohtaamisella.

Etenkin Rantasen Avsin kannalta tilanne on jäätävä, sillä pudotuspelit ovat kiertäneet viime keväinä.

Kaudella 2016-17 joukkue oli koko sarjan viimeinen sysisurkealla 48 pisteen saaliilla. Kaksi vuotta sitten kausi päättyi runkosarjaan viiden pinnan erolla, ja lopullinen niitti jatkohaaveille oli pitkä tappioputki. Tosin myös viimeisenä jatkoon mennyt Minnesota Wild jäi viidessä viimeisessä runkosarjan pelissä pisteittä.

Pettymykseen päättyi myös 2014-15:n urakka: Ainoastaan seitsemän pinnaa erotti edellisen kerran kaudella 2013-14 pudotuspeleihin yltäneen Coloradon jatkosta.

Koska nyt ero on pinna ja kummallakin on jäljellä siis vain yksi – keskinäinen – ottelu, on Avalanche hurjassa paikassa. Yksi ainoa mittelö voi romuttaa koko kauden, jonka valopilkkuja ovat olleet koko sarjan pistepörssin kärkikymmenikköön kuuluva Nathan MacKinnon (38+57=95) ja Rantanen (29+54=83).

Kuolemanottelu alkaa sunnuntaina kello 04.00.