Yön NHL-kierroksella Patrik Laineen ja Joel Armian tähdittämä Winnipeg Jets sai maukkaan voiton, kun se kukisti vieraissa itäisen konferenssin kärkijengeihin kuuluvan Toronto Maple Leafsin maalein 3-1.

Suomalaiskaksikko jäi ottelussa tehopisteittä. Joukkueen paras maalintekijä Laine ei onnistunut katkaisemaan huolestuttavaa putkeaan, kun yön ottelu oli hänelle jo kuudes perättäinen ilman maalia tai syöttöpistettä.

Jetsillä on vielä neljä runkosarjaottelua pelaamatta, joten tamperelaisen olisi syytä alkaa tekemään maaleja, jos hän mielii voittaa NHL:n maalipörssin 19-vuotiaana. Hänen onnekseen tilastojohtaja Aleksandr Ovetshkin on myös ollut heikossa vireessä ja pysynyt kahden maalin päässä suomalaisesta.

Kaksikko ei voi olla enää varma, että kisa Maurice Rocket Richard -palkinnosta on vain heidän välinen asia. Viime yönä William Karlsson saalisti itselleen kauden 42. maalinsa, eli hän on enää yhden osuman päässä suomalaisesta. Myös Jevgeni Malkin on samassa maalimäärässä. Eikä pidä unohtaa Edmonton Oilersin Connor McDavidia, joka on hirviömäisen lopputalven aikana nousut tehopistelukemiin 41+62=103.

Huhtikuun alkaessa NHL:ssä käydään vielä viimeisiä runkosarjaotteluita. Suurinosa joukkueista pelaa kauden viimeisen ottelunsa 8.4. Ainoastaan Boston Bruins ja Florida Panthers pelaavat vielä seuraavana päivänä.