Pelicans on vahvistanut ensi kauden ryhmäänsä HIFK-puolustajalla Miihkali Tepolla ja Oliwer Kaskella.

Pelicansin tiedote:

Pelicans on tehnyt sopimukset puolustajien Miihkali Teppo ja Oliwer Kaski kanssa. Molemmat pelaajat siirtyvät Lahteen HIFK:n riveistä. 25-vuotiaan Tepon sopimus on yksivuotinen, kun taas 22-vuotiaan Kasken pahvi kattaa seuraavat kaksi kautta.

Oikealta ampuva 184-senttinen ja 84-kiloinen Kaski debytoi Liigassa viime kaudella ja nousi tänä keväänä HIFK:n tärkeimpien puolustajien joukkoon. Mies oli pudotuspeleissä pronssijoukkueen toiseksi tehokkain puolustaja kerättyään 13 ottelussa pisteet 3+4=7.

– Kaski on erittäin lahjakas ja kiekollisesti taitava puolustaja, jonka kätisyys on lisäksi iso etu meille. Keväällä Kaski todisti, että on parhaimmillaan kovissa peleissä ja tällä hetkellä miehen kehityskäyrä on vahvasti ylöspäin, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen kommentoi.

Teppo on HIFK:n kasvatti, joka debytoi Liigassa kaudella 2013-2014. Kaikkiaan miehellä on vyöllään 220 Liiga-ottelua, joissa pisteitä on kertynyt 5+35=40. Teppo on tuttu kasvo Suomen juniorimaajoukkueista. Kaikkiaan mies on pelannut junnumaajoukkueissa 33 ottelua, joissa on syntynyt pisteet 2+9=11.

– Teppo on vahva ja monipuolinen pakki, joka tuo kokoa meidän puolustuspäähän. Odotamme myös Tepolla olevan potentiaalia kehittyä edelleen ja toivomme, että se ulosmitataan täällä Lahdessa, Laukkanen kertoo.