MTV Sport kirjoitti tiistaina, että HIFK-pakki Miro Heiskanen liittyy Leijonien mukaan MM-leirille ensi viikolla. NHL:ään viime kesänä kolmantena varattu suurlupaus pelaa ennen sitä joukkueensa HIFK:n kanssa Liigan pronsseista perjantaina.

Heiskasen tämä kausi on ollut vahva, ja se voi saada huikean päätöksen esimerkiksi liiga- ja MM-mitalien merkeissä. Pakki paukutti runkosarjassa 30 ottelussa tehot 11+12=23, toistaiseksi 13 pudotuspelimittelössä on syntynyt puolestaan komeat pinnat 3+6=9.

Lisäksi nuorukainen on kantanut tällä kaudella leijonapaitaa jo alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuodenvaihteessa ja olympialaisissa pari kuukautta sitten. Vaikka maajoukkueessa menestystä ei vielä tänä talvena ole ainakaan joukkuetasolla tullut, vaikuttaa Dallas Starsin varaus olevan kaikkinensa tyytyväinen sesonkiin.

– Hyvin on mennyt koko kausi ja olen tyytyväinen. Toivotaan, että vielä loppukausi jatkuu samalla tavalla. Ensi viikolla lähden MM-leirille, Heiskanen kertasi Maikkarin uutisen mukaan.

Leijonat pelaa vielä tällä ja ensi viikolla kaksi Euro Hockey Tourin turnausta Euroopassa. Vastassa on kahdesti niin Tre Kronor, Tsekki kuin Venäjäkin. Heiskasen liittyminen Suomen matkaan peleihin on iloinen asia lukuisten NHL-tähtien kieltäytymisten vastapainoksi.

MM-kiekko alkaa toukokuun 4. päivä Tanskassa.

LUE MYÖS

Mitä ihmettä? KeuPa HT:n mestaruusjuhlista leviää hurja kuva – Mestis-pokaali täysin palasina!