Suomen jääkiekon maajoukkue on saanut tänä keväänä paljon kieltäytymisiä NHL:n puolelta. Esimerkiksi Aleksander Barkov ja Esa Lindell seuraavat MM-kisat kotisohvalta, ja toistaiseksi ainoa NHL-vahvistus on puolustaja Julius Honka.

Surullinen lista kasvoi yhdellä KHL-pelaajalla, kun viimeisissä olympialaisissa pelannut Leijonien luottosoturi ilmoitti jäävänsä sivuun.

Salavat Ufan ykkössentterinä tällä kaudella kiekkoillut Teemu Hartikainen kertoo KalPan nettisivuilla, että sai kolhuja pudotuspeleissä, eikä aio riskeerata asian kanssa.

– Kevään MM-karkelot jäävät todennäköisesti osaltani väliin. Pudotuspeleissä tuli jonkun verran taas tärskyjä kroppaan, joita tässä on hyvä parannella sekä viettää aikaa perheen kanssa pitkän kauden jälkeen, hyökkääjä kertoo.

Lauri Marjamäen luotsaama Leijonalauma olisi hyötynyt Hartikaisen palveluksista. Kulunut kausi oli hyökkääjälle tilastoihin katsottuna varsin onnistunut, vaikka pelit loppuivatkin jo puolivälierissä.

Hartikainen pelasi runkosarjassa 55 ottelua ja teki tehot 20+21=41. Pudotuspeleissä tahti oli vielä kovempi, kun 14 otteluun hän sai 11 tehopistettä.

– Kausi oli vähän kaksijakoinen. Keväällä tehty nilkkaleikkaus vaivasi vielä pitkälle syksyyn ja sen kanssa täyteen kuntoon pääseminen oli haastavaa. Kevätkaudella homma kuitenkin rupesi kulkemaan hyvin ja lopputuloksena oli hyvä kausi. Vähän tietenkin jäi hampaankoloon, kun tiputtiin toisella kierroksella pudotuspeleistä.