Suomalaishyökkääjä Jussi Jokinen paljasti Kaleva-lehdelle keskiviikkona, että hän ei aio edustaa Leijonia toukokuussa Tanskassa järjestettävissä MM-kisoissa.

Kieltäytymisen taustalla on hyvin arvostettava syy.

– Pelihaluja olisi ollut ja olen myös terve, mutta nyt joudun ensimmäisen kerran urallani kieltäytymään MM-kisareissusta. Laitan ykköseksi perheeni, jota olen nähnyt niin vähän kauden aikana. Lapset kaipaavat isäänsä ja isä lapsiaan, Jokinen perusteli valintaansa Kalevan haastattelussa.

– Nyt taitaa olla vähän yli kuukausi siitä, kun viimeksi näin heitä. Jos lähtisin MM-kisoihin, ehtisin olla kotona vain vajaan viikon ennen seuraavaa reissua. Se ei olisi reilua vaimoa ja lapsia kohtaan.

Jokisen NHL-kausi on ollut todellista hurlumheitä, kun hän edustanut peräti viittä eri NHL-seuraa vuoden sisällä. Nyt 35-vuotias konkari on löytänyt kotinsa Vancouver Canucksista ja tehojakin on syntynyt kiitettävällä tavalla, kun 12 ottelussa hän on nakuttanut kolme maalia ja yhdeksän tehopistettä.

Jokinen on edustanut Leijonia seitsemän kertaa MM-kisoissa. Hän on saanut yhden MM-hopean ja kaksi MM-pronssia.
Olympialaisissa Jokinen on ollut kaksi kertaa: vuonna 2006 Torinossa hän sai hopeaa ja vuonna 2014 kotiin viemiseksi tuli pronssi.