Käsittämätön putki päättyy – NHL:n ykkösvaraus pääsee vihdoin pudotuspeleihin

© Kuva: Getty Images
Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin

Hyökkääjä Taylor Hall varattiin koko NHL:n varaustilaisuuden ensimmäisenä pelaajana kesällä 2010. Tien piti olla auki taivasta myöten.

Jälkikäteen voi sanoa, että tie oli kaikkea muuta paitsi sileä; se oli sekä kuoppainen että kivikkoinen. Hallin varannut Edmonton Oilers ei selviytynyt pudotuspeleihin niiden kuuden vuoden aikana, jotka Hall pelasi öljymiehissä.

Vihdoin viime kaudella Oilers pääsi pudotuspeleihin, peräti 11 vuoden tauon jälkeen. Mutta Hall oli jo siirtynyt New Jersey Devilsiin – joka ei päässyt pudotuspeleihin. Se oli viides peräkkäinen kerta, kun Devilsin kausi päättyi runkosarjaan.

Mutta nyt, ikuisuudelta tuntuneen odotuksen jälkeen, Hallin piina on ohi. Devils pääsi kuin pääsikin pudotuspeleihin, itäisen konferenssin toisella villi kortti -paikalla, kokonaisen pisteen erolla Florida Panthersiin. Mutta pääsi kuitenkin.

Hallin, 26, vaikutus Devilsin pitkän synkkyyden katkaisemisessa oli valtava. Mies takoi NHL-uransa ennätyspisteet 39+54=93 ja ratkoi joukkueelle lukuisia sarjapisteitä. Koko NHL:n pistepörssissä tehot riittivät kuudenteen sijaan.

Vuoden vaihtumisen jälkeen Hall pelasi uskomattoman 26 pelin mittaisen pisteputken. Kaikkiaan mies jäi tämän vuoden 40 ottelussa vain neljä kertaa ilman pisteitä.

Vaikka draftissa ensimmäisenä varattava pelaaja yleensä päätyykin yhteen edellisen kauden huonoimmista joukkueista, tuntuu silti lähes käsittämättömältä, että aikansa ykkösvaraus joutui pelaamaan kahdeksan kautta ennen ensimmäistä pudotuspeliään.

Hall on pelannut NHL:ssä kaikkiaan 529 ottelua tehoilla 191+283=474. Joku voisi olla sitä mieltä, että alkoi jo olla aikakin nähdä Hall myös pudotuspeleissä.

Devils kohtaa pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella itäisen konferenssin ykkösen Tampa Bay Lightningin.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…

Leijonille jättikerroin 5,00 MM-finaaliin