Kun NHL jäi talviolympialaisista sivuun, on Tanskan MM-kisat houkutelleet poikkeuksellisen paljon jääkiekon supertähtiä. Kanada sementoi ylivoimaisen ennakkosuosikin paikkaa itselleen, kun jälleen yksi huippupelaaja vastasi myöntävästi maajoukkuekutsuun.

Aleksander Barkovin seurakaveri Aaron Ekblad osallistuu uransa toisiin MM-kisoihin. Hän kuului vaahteranlehtipaitoihin keväällä 2015 ja sai tuolloin matkamuistoksi kultamitalin.

Ekblad oli vuoden 2014 varaustilaisuuden ykkösnimi ja on saamassa ison vastuun Kanadan puolustuksen johtajana. Tällä kaudella NHL:ssä hän pelasi täyden 82 ottelun runkosarjan ja teki tehopisteet 16+22=38.

Kanadan kisaryhmään on jo liittymässä muun muassa NHL:n pistepörssin voittanut Connor McDavid, Ryan Nugent-Hopkins, Mathew Barzal, Ryan O’Reilly sekä Jordan Eberle.

Myös muut maat ovat vahvistuneet NHL:n eturivin pelaajilla. Yhdysvallat tuo kisoihin Patrick Kanen, Saksa Leon Draisaitlin ja Ruotsi Oliver Ekman-Larssonin. Suomen toistaiseksi ainoa NHL-vahvistus on Dallas Starsin puolustaja Julius Honka.

Kisat käynnistyvät neljäs päivä toukokuuta.