Kakkua tuli! Winnipeg-pakin ”häikäilemätön isku kaulaan” toi pelikieltoa – avaa paikan suomalaislupaukselle!

NHL:n kurinpito on tuominnut Winnipeg Jetsin puolustajan Josh Morrisseyn yhden ottelun mittaiseen pelikieltoon keskiviikon vastaisen yön tapahtumista.

Morrissey antoi poikittaisen mailan Minnesota Wildin tähtihyökkääjän Eric Staalin kaulaan, joka oli tuskissaan iskun jälkeen. Staal pystyi kuitenkin jatkamaan pelaamista.

23-vuotias kanadalaispakki ei saanut tilanteesta ollenkaan jäähyä.

– Tämä ei ole rutiininomainen liike vastustajan työntämiseksi pois. Staal oli Morrisseyn edessä, eikä heillä ollut mitään taistelua keskenään. Morrissey on tilanteessa vastuussa ja hän teki aloitteen. Se oli häikäilemätön isku vastustajan kaulaan ja siitä on täysin oikeudenmukaista saada kurinpidolta rangaistus, NHL:n kurinpidon päällikkö George Parros kommentoi tapausta.

Morrissey on sivussa pelikieltonsa takia joukkueiden viidennestä osaottelusta. Jets johtaa parhaillaan pudotuspelisarjaa otteluvoitoin 3-1.

Morrisseyn poissaolo on paha isku Jetsille, koska heillä oli jo ennestään sivussa puolustajat Tobias Enström, Tyler Myers ja Dimitri Kulikov.

Peräti neljän avainpuolustajan puuttuminen saattaa avata keskiviikkona takaisin AHL:ään lähetetylle suomalaispakille Sami Nikulle uutta mahdollisuutta näyttää taitojaan NHL:n puolella. 21-vuotias JYP-kasvatti on pelannut NHL:ssä vain yhden runkosarjapelin ja hän iski siinä maalin.