Kuten aiemmin tänään kerroimme, Nashville Predatorsin puolustaja Ryan Ellis pitää joukkueen suomalaista maalivahtia Pekka Rinnettä ylivoimaisena ehdokkaana voittamaan NHL:n runkosarjan parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina Trophyn.

– Te general managerit, jotka vielä mietitte ja keskustelette, kenelle Vezina kuuluu, teen tämän helpoksi: vastaus on ”Peks”, Ellis julisti The Players Tribune -sivustolla julkaistussa artikkelissaan.

Valinnan suorittavat NHL-seurojen GM:t.

Ellis ylisti kirjoituksessaan Rinteen erinomaisuutta pelaajana ja merkitystä joukkueen johtajana. Ellisin mukaan Rinne on ihanteellinen, käytännössä täydellinen jääkiekkoilija.

– Kerronpa teille jotain muutakin, mitä teidän pitäisi tietää ”Peksistä”. Hän on aivan äärimmäisen kova ammattilainen. Jos saisin tehtäväkseni rakentaa täydellisen jääkiekkoijan, käyttäisin mallina Peksiä, Ellis kertoo.

– Hänellä on se tietty pohjoismaalainen olemus ja luonne. Se tyynen rauhallinen, viileä asenne: hän ei koskaan kuvittele itsestään liikoja, eikä myöskään liian vähän. Se näkyy selvästi, kun hän on jäällä. Ja pukukopissa hän on samanlainen, Ellis kuvailee.

Ellis muistuttaa myös Rinteen merkityksestä koko organisaatiolle ja joukkueen faneille.

– Peks on täällä jokaisen suosikkipelaaja. Tunsin tietysti hänet, kun tulin NHL:ään 2011. Mutta kuvittelin, että Predatorsin suurimpia tähtiä ovat Shea Weber tai Ryan Suter. Mutta muutaman pelin jälkeen tajusin, että suosituin oli numero 35. Eikä kukaan muu ollut lähelläkään.

– Nykyäänkin jokaisen pelin jälkeen 10–15 ihmistä on pyytämässä nimikirjoituksia, ja heistä vähintään yhdeksällä on Peksin paita päällään. Ja hän kirjoittaa nimikirjoituksensa jokaiselle. Koska sellainen Peks on, Ellis suitsuttaa.