Suomalaisvalmentaja Kai Suikkanen onnistui perjantai-iltana täysin käsittämättömässä tempussa, kun hän luotsasi italialaisjoukkue HC Bolzano EBEL:n eli Alppiliigan mestaruuteen.

Bolzano voitti ratkaisevan seitsemännen finaaliottelun Red Bull Salzburgia vastaan lukemin 3-2. Bolzano johti ottelua kahden erän jälkeen jo vakuuttavin lukemin 3-0, mutta Salzburg pisti homman tiukille tehden kaksi maalia kolmannessa erässä.

Suikkanen astui Bolzanon ruoriin kesken talven, kun seura oli vielä koko sarjataulukon viimeisellä sijalla. Sen jälkeen italailaisseuran meno on ollut suorastaan sensaatiomaista, kun joukkue hävisi viimeisestä 26 ottelustaan vain seitsemän.

Bolzanon maalilla torjuu Liigasta tuttu suomalaisvahti Pekka Tuokkola. Sen lisäksi joukkueen hyökkäyksestä löytyy Ilves-kasvatti Matias Sointu.

Bolzanon suomalaiset olivat ratkaisevassa finaalissa huikeassa vireessä, kun Tuokkola päästi vain kaksi maalia ja Sointu summasi kaksi syöttöpistettä.