Jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-turnaus alkaa torstaina Venäjällä. Yhdysvallat on hallitseva maailmanmestari, Suomi puolestaan puolustaa MM-hopeaa viime keväältä.

Kyseiset maat ovat dominoineet ikäluokan arvoturnausta viime vuosina, ja tuon osoittaa todeksi mitalimäärät – Suomi on ollut neljästi mitaleilla viiden viime kevään aikana ja kerran se on juhlinut jopa maailmanmestaruutta.

Koska ainoa ”huti” tuli Lappeenrannan ja Imatran kotikisoissa neljä vuotta sitten turnauksen päätyttyä puolivälieriin, ovat sinivalkoiset kolmen turnauksen mitaliputkessa.

Toinen dominoija, Yhdysvallat on juhlinut mestaruutta viiden viime kevään aikana kolmesti ja Kanada kerran. Täten Suomi on siis mestaruuksien ja myös mitalimäärien valossa menestyksekkäin Euroopan maa.

Kaudesta 2013 lähtien Pikkuleijonat on ainoa joukkue Euroopasta, joka on ottanut enemmän kuin yhden mitalin. Esimerkiksi rakas länsinaapuri Ruotsi on ottanut neljä edellistä mitaliaan kahdeksan vuoden aikana: 2010-12 ja 2016 tuli hopeat.

Ruotsilla sekä Tsekillä on siis viideltä viime vuodelta yhdet hopeat ja Venäjällä pronssi. Alle on listattu mitalitaulukko U18-MM-kisoista vuosilta 2013-17.

USA 3, 1, 1 = 5
Suomi 1, 2, 1 = 4
Kanada 1, 0, 2 = 3
Tsekki 0, 1, 0 = 1
Ruotsi 0, 1, 0 = 1
Venäjä 0, 0, 1 = 1

(Kulta, hopea, pronssi, mitalit yhteensä)