Venäläishyökkääjä Ilja Kovaltshukin paluu NHL:ään sai symbolisen sinettinsä sunnuntaina. Kovaltshuk täytti nimittäin 35 vuotta. Tämän myötä hän poistui NHL:n vapaaehtoisesti lopettaneiden listalta. Tämän myötä hän on vapaa neuvottelemaan ja tekemään sopimuksen minkä tahansa NHL-joukkueen kanssa. Asiasta kertoo NHL-toimittaja Bob McKenzie Twitter-tilillään.

Aiemmin tätä mahdollisuutta ei käytännössä ollut. Jos Kovaltshuk olisi pyrkinyt aiemmin palaamaan NHL:ään, olisi hänen paluunsa pitänyt saada hyväksyntä kaikilta 31 NHL-seuralta.

Kovaltshuk purki jättimäisen, vuoteen 2025 asti voimassa olleen sopimuksen New Jersey Devilsin kanssa kesällä 2013 palatakseen kotimaahansa. Tuolloin hän liittyi Pietarin SKA:n joukkueeseen ja pelasi Pietarissa viisi kautta. Hän voitti Gagarin Cupin kahdesti.

Kovaltshuk on ilmaissut selvästi halunsa pelata joukkueessa, jolla on mahdollisuus voittaa Stanley Cup. Kovaltshuk ei ole voittanut NHL:n mestaruutta urallaan. Kesällä 2012 venäläistaituri oli New Jersey Devilsin kanssa finaaleissa, mutta hävisi Los Angeles Kingsille voitoin 1-4.

Voittamalla Stanley Cupin Kovaltshuk liittyisi ns. Triple Gold Clubiin, jonka jäsenet ovat voittaneet Stanley Cupin lisäksi olympiakultaa sekä maailmanmestaruuden.

Bob McKenzie

@TSNBobMcKenzie
Now that he is 35, Ilya Kovalchuk is officially off the NHL’s voluntary retired list and is now an NHL UFA who can immediately negotiate and agree to terms with any NHL team. Can’t sign any deal until July 1:

Russia Hockey

@russiahockey_en
Russian national team forward Ilya Kovalchuk has turned 35 years of age!

Happy birthday to the 2018 Olympic champion! Health, happiness and more professional success on the ice! #TeamRussia