Venäjän toiseksi korkeimman sarjatason VHL:n Pietarin Dynamo ja Pietarin SKA-Nevan välinen viides finaaliottelu sai täysin käsittämättömiä piirteitä keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Dynamo ja SKA-Neva olivat varsinaisen peliajan jälkeen tasatilanteessa 3-3 ja finaalin ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalla. Joukkueet pelasivat uskomattomat kuusi jatkoerää kunnes ratkaisu vihdoin syntyi.

SKA Nevan hyökkääjä Svyatoslav Grebenschikov ampui ratkaisumaalin, kun ottelua oli pelattu puuduttavat 163 minuuttia ja 36 sekuntia. Dynamo johti ennen viidettä finaalia pudotuspelisarjaa otteluvoitoin 3-1, joten joukkueesta olisi tullut mestari ilman Grebenschikovin osumaa.

VHL:n finaali päättyi paikallista aikaa torstaiyöllä kello 02:30.

Dynamon ja SKA Nevan kamppailusta tuli Venäjän historian pisin ottelu, eli Jokereiden ja Moskovan TsSKan tänä keväänä pelaama 142 minuuttia ja yhdeksän sekuntia kestänyt KHL:n pudotuspeliottelu jäi reippaasti kakkoseksi.

Kaikkien aikojen pisimpään jääkiekko-otteluun on kuitenkin vielä matkaa, koska Norjan pääsarjassa on pelattu peräti 217 minuuttia ja 14 sekuntia kestänyt 11 erän koitos.