Viime kauden jumbojoukkue Colorado Avalanche sai viime yön NHL-kierroksella mieluisan lahjan, kun Chicago Blackhawks voitti sen pahimman kilpakumppanin St.Louis Bluesin 4-3. Nyt viimein pudotushaaveet ovat Mikko Rantasen Coloradon omissa käsissä, eikä se tarvitse enää toisten joukkueiden apua.

Colorado on läntisessä konferensissa viimeisellä pudotuspelipaikalla ja pisteen edellä Bluesia. Runkosarjaa on jäljellä vain kaksi ottelua, ja ainoastaan Dallas Stars voi antaa edes pienen paineen kaksikolle, kun se on kolmen pisteen päässä Coloradosta.

Iso kiitos Bluesin kaatumiselle kuuluu Chicagon pitkäaikaiselle puolustajalle Duncan Keithille. 34-vuotiaan pakin kauden toinen maali ratkaisi pisteet vierasjoukkueelle, kun pelikellossa oli vain sekunteja jäljellä.

Keith oli näkyvässä roolissa myös omassa päädyssä. Tässä Keith estää lähes varman maalin, mutta pystyy pitämään kiekon maaliviivan paremmalla puolella:

NBC Sports Hockey

@NBCSportsHockey
You're the ref: goal or no goal?

Kauden päätöspeli ratkaisee kaiken

Colorado kohtaa ensi yönä San Jose Sharksin, jonka se on pystynyt voittamaan kauden aikaisemmissa peleissä. 82 ottelun runkosarja on huipentumassa todelliseen trilleriin, sillä Colorado kohtaa viimeisessä pelissään Bluesin.

Jos Blues onnistuu voittamaan seuraavassa ottelussa Chicagon, viimeinen pudotuspelipaikka ratkeaa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä.

Silloin Rantasen, Nathan MacKinnonin ja kumppaneiden tulisi olla vireessä, jotta tie Stanley Cup -mestaruuteen jatkuisi.