Uutisoimme eilen Arizona Coyotesin maalivahdin Antti Raannan uudesta kolmen vuoden jatkosopimuksesta. Voit lukea diilistä tarkemmin klikkaamalla tästä.

Raumalta kotoisin oleva huipputorjuja kertoo Arizona Sportsille, että olisi voinut allekirjoittaa nykyistä suuremman sopimuksen aavikkokaupungin joukkueeseen. Raanta päätti kuitenkin ottaa asian kanssa rauhallisesti ja uskoo kolme vuotta olevan tarpeeksi.

– Minusta tuntui, että kolme vuotta riittää. Tietenkin haluat solmia kahdeksan vuoden diilejä heti kun se on mahdollista, mutta se ei aina ole helppoa, Raanta kertoo.

Uusi sopimus tuo Raannalle yli neljä miljoonaa dollaria kaudessa. Palkankorotus on merkittävä, sillä aikaisempi sopimus toi vain yhden miljoonan. Miehen palkka on viimein NHL-seuran ykköstorjujalle sopiva, mutta nälkä kasvaa syödessä. Jos Raanta jatkaa tasollaan, rahaa saattaa tulla tulevaisuudessa entistä enemmän.

– Olen 32-vuotias, kun uusi sopimus päättyy. Minusta tuntuu, että minua varten on vielä yksi isompi diili odottamassa. Se on suunnitelmani, Raanta paljastaa.

Pelaajan agentti Kevin Epp uskoo, että pidempi sopimus olisi voinut kääntyä hänen asiakasta vastaan. Jos Raanta jatkaa nykyisellä tasolla seuraavat vuodet, Arizona olisi voinut hyötyä sopimuksen vuosimäärästä toivottua enemmän ja maksaa jälleen liian vähäistä palkkaa.

– Tulevaisuudessa Raanta olisi voinut tuntea, että hän on saanut ansaittua vähemmän, Epp selittää jatkosopimusta.

Raanta on tyytyväinen sopimusneuvotteluiden päätyttyä viimein.

– Kotiin lähdettäessä ei tarvitse enää miettiä sitä asiaa. Voi alkaa katsoa eteenpäin ja suunnitella, mitä haluaa tehdä kesällä, maalivahti kertoo.