NHL:n suomalaisvahti Antti Raanta on pelannut ensimmäisen kautensa Arizona Coyotesissa. Mies on vähitellen ottanut paikkansa joukkueen ykköstorjujana ja allekirjoitti hiljattain uuden mehukkaan jatkosopimuksen.

Vuosi kojoottipaidoissa sisälsi kuitenkin paljon vastoinkäymisiä, niin kaukalossa kuin myös sen ulkopuolella. Coyotes vietti lähes koko kauden NHL:n runkosarjan pohjalla, eikä se voittanut 21 ensimmäisestä ottelustaan kuin ainoastaan kolme. Raanta kärsi syksyllä pahoista vaivoista, eikä päässyt pitkään aikaan NHL-kauden rytmiin kiinni.

Helppoa ei ollut vapaa-ajallakaan.

Rauman Lukon kasvatti sai kokea todellisen kulttuurishokin, kun hän vaihtoi New Yorkin maisemat Arizonan aavikoihin. Raanta muutti perheineen ensiksi omakotitaloon, mutta joutui pian katumaan päätöstään. Talon seinien sisältä ilmestyneet skorpionit tekivät suomalaisen elämästä sietämättömän ja uusi koti löytyi pian kerrostalosta. Skorpionien hävittäminen asunnosta kokonaan olisi vienyt useita kuukausia.

– Se oli raivostuttavaa. Toivottavasti löydämme tulevaisuudessa hyvän tuholaistorjujan, eikä meidän tarvitse enää taistella skorpionien kanssa, Raanta kertoi Arizona Sportsin haastattelussa.

Alkuvuodesta asiat alkoivat näyttää paremmalta, sillä Raanta taisteli joukkueelle useita pisteitä ja nousi samalla NHL:n kuumimpiin torjujiin. Ottelurytmiin tuli uusi stoppi, kun maalivahti loukkaantui lievästi autokolarissa. Coyotes päätti olla ottamatta riskejä ja antoi Raannalle useita otteluita huilia.

Raanta on pelannut tällä kaudella vain 46 ottelua. Ensi kaudella pelejä on luvassa paljon enemmän, jos hän vain välttää takaiskut ensimmäistä vuotta paremmin.

– Hullu ensimmäinen vuosi Arizonassa, Raanta jatkaa.