Video: Näin syntyi Aleksandr Ovetshkinin historiallinen maali! Tahti ollut täysin posketon koko NHL-uran

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Sukupolvensa kovin maalipyssy Aleksandr Ovetshkin sai 600 maalia täyteen yön NHL-kierroksella Winnipeg Jetsiä vastaan.

Washington Capitalsin juhlittu sankari on myös samalla menossa kohti 50 maalin rajaa runkosarjassa ensimmäistä kertaa vuoden tauon jälkeen.

Venäläistähden maalitahdista kertoo paljon se, että hän on ainoa NHL-pelaaja, joka on ylipäätään ylittänyt 50 maalin rajan yli viiteen vuoteen. Edellinen samoihin lukemiin päässyt pelaaja on Jevgeni Malkin kaudella 2010-11.

Ennen viime kautta Ovetshkin ylitti maagisen rajan kolme kautta putkeen ja teki vuosina 2013-16 yhteensä hurjat 154 maalia.

Kaiken kaikkiaan hän on ylittänyt 50 maalin rajan seitsemällä kaudella. Henkilökohtainen ennätys on kauden 2007-08 käsittämätön 65 osumaa, jota ei välttämättä tulla hetkeen rikkomaan.

600 maalillaan Ovetshkin on aktiivipelaajista kaikkein kovin maalitykki. Kaikkien aikojen listalla hän nousee 20. sijalle, vaikka pelivuosia on vielä runsaasti jäljellä.

990 NHL:n runkosarjaottelua pelanneen Ovetshkinin maalitahti on puolestaan sarjan historian kuudenneksi kovin. Taakse jäävät muun muassa Wayne Gretzky sekä legendaarinen Maurice Richard.

Katso Ovetshkinin historiallinen maali yläpuolelta!

Henri Havusela

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!