Tilastot kertovat: Miro Heiskanen dominoi Liigaa – pistetahti puolustajien kovin!

© Kuva: Juha Tamminen

Liigan runkosarja päättyi lauantai-iltana, ja Helsingin IFK sijoittui taulukossa viidenneksi, kun se hävisi päätösottelussa Porin Ässille maalein 4-1.

HIFK saa levätä tovin ennen seuraavia otteluita, kun Liigan ”säälipleijarit” pelataan ensin pois alta. Vastustaja on jo selvillä, kun Jyväskylän JYP sijoittui helsinläisryhmää yhden sijan korkeammalle.

Kulunut kausi ei ole ollut HIFK:lle helpoin, sillä se teki paljon hissiliikettä sijoituksissa. Joukkue sai tärkeällä hetkellä ison vahvistuksen takalinjoilleen, kun viime kesän suomalainen NHL-varaus Miro Heiskanen palasi helsinkiläisten kokoonpanoon kolhujen jälkeen.

Superlupaus antoi isoja näyttöjä hänet varanneelle Dallas Starsille. Tällä kaudella hän ehti pelata yhteensä 30 Liiga-ottelua eli tasan puolet runkosarjasta. Sillä ajalla hän on osoittanut taitonsa useaan otteeseen ja päätti sarjan tehopistein 11+12=23.

Heiskasen hyvästä kaudesta kertoo se, että hänen pistekeskiarvo ottelua kohden on komeasti 0,766. Lukema on Liigan puolustajien korkein. Puolustajien maalipörssissä Heiskanen sijoittui peräti kahdeksanneksi.

Hänen tilastonsa olisivat saattaneet nousta huomattavasti, ellei häntä olisi tarvittu ensin nuorten MM-kisoissa ja sen jälkeen olympialaisissa.

Heiskanen valmistautuu muun HIFK-ryhmän kanssa puolivälieriin. Hän kuului myös viime kaudella playoff-porukkaan, kun joukkue jäi neljänneksi. Tuolloin huippulahjakkuus keräsi kahdeksan ottelun aikana kolme syöttöpistettä.