MTV Sport kirjoitti tiistaina artikkelissaan varsin mieluisista KHL-uutisista. Sarja on nimittäin kokemassa uudistuksia, jotka tasoittaisivat sitä mahdollisesti paljonkin niin urheilullisuuden kuin talouden näkökulmasta.

Sivusto muistutti jutussaan, että esimerkiksi perinteiset Pietarin SKA ja Moskovan TsSKA ovat pystyneet tekemään rahankäytön suhteen käytännössä ihan mitä lystäävät, ja että esimerkiksi tällä kaudella KHL:ssä on ns. joustava 13 miljoonan euron palkkakatto. Tilanne on edelleen monen joukkueen näkökulmasta epäreilu.

Alkuperäisessä jutussa asia avattiin näin:

Jos seura menee ylittämään palkkakaton, ylimenevästä osasta pitää maksaa KHL:lle 20 prosenttia niin sanottuna lisäverona. Rahat menevät liigan vakautusrahastoon, josta sitä ohjataan erilaisiin jääkiekon kehityskohteisiin liigan johtokunnan päätöksillä.

Todellisuudessa palkkakatolla ei ole hirveästi merkitystä. SKA maksoi tällä kaudella vajaat viisi miljoonaa euroa mainittua lisäveroa silmääkään räpäyttämättä.

Urheilullinen taso ja taloudellinen hyvinvointi kuntoon

Kauteen 2019-20 mennessä joukkueiden määrä pyritään laskemaan 27:stä 24:ään. Lisäksi tuolla kaudella sarjassa on käytössä noin 11 miljoonan euron palkkakatto, jota ei saa ylittää.

Ainoana poikkeuksena jokaisella joukkueella saa olla yksi ”tähtipelaaja”, jonka palkkaa ei lasketa mukaan palkkakattoon. Tuota seuraavaksi sesongiksi palkkakatto on tarkoitus vakiinnuttaa noin 8,5 miljoonaan euroon, ja silloin jokaisella seuralla saa olla kaksi ”tähtipelaajaa”.

Tällä menetelmällä KHL tavoittelee sitä, että sarjan kovimmat tähdet jakautuisivat tasaisesti eri joukkueisiin, kuten esimerkiksi NHL:ssä.

Näillä keinoilla tarkoitus on parantaa joukkueiden urheilullista tasoa sekä taloudellista hyvinvointia.

Alkuperäisen uutisen voit lukea painamalla tätä.