Superdiili! IL: Eeli Tolvanen sai kovemman NHL-sopimuksen kuin Patrik Laine – samaa luokkaa nuorten NHL-megatähtien kanssa!

© Kuva: Getty Images

Iltalehden tietojen mukaan Jokereiden kanssa maanantaina sopimuksen yhteisymmärryksessä purkanut Eeli Tolvanen on tehnyt kolmen vuoden mittaisen tulokassopimuksen Nashville Predatorsin kanssa.

Tolvasen tulokassopimus on todella harvinaista luokkaa, koska siinä on poikkeuksellisesti samat ehdot kuin NHL:n nuorilla supertähdillä Auston Matthewsillä, Jack Eichelillä, Connor McDavidillä, Nico Hischierillä ja Aaron Ekbladilla.

McDavid, Matthews, Ekbald sekä Hischier ovat NHL:n ykkösvarauksia, kun taas Eichel varattiin tilaisuuden toisena.

Tolvanen on taas Predatorsin viime kesän ensimmäisen kierroksen 30. varaus.

– Eelin sopimus on paras, mitä voi saada. Tällaisia sopimuksia saavat yleensä vain top-3 varaukset, Tolvasen agentti Tomi Haula kommentoi Iltalehdelle.

Edes vuoden 2016 varaustilaisuuden toisena pelaajana nimensä kuulleella suomalaistähdellä Patrik Laineella ei ole niin kovaa tulokassopimusta kuin Tolvasella.

– Tolvasen sopimus on parempi kuin yhdelläkään muulla suomalaisella huipputulokkaalla viiden viime vuoden aikana, Tolvasen Pohjois-Amerikan agentti Jay Crossman kertoo.

Tolvasen sopimuksessa on erityinen pykälä, että Predators ei voi lähettää häntä AHL:ään.

– Eelin sopimuksessa on pykälä, jonka perusteella hän voi lähteä takaisin Eurooppaan, jos ei pääse pelaamaan Predatorsissa. Predators ei voi määrätä häntä AHL:ään, Haula paljastaa.

– AHL:ssä on vain muutamia seuroja, joissa pelaajaa viedään eteenpäin. Näitä ovat esimerkiksi Toronto Marlies ja Manitoba Moose. Yleensä AHL:ssä vain pelataan ja matkustetaan, ei kehitetä nuoria pelaajia, kiekkoagentti perustelee pykälää.

Tolvasen tulokassopimuksessa on kaikille NHL-tulokkaille sama 925 000 dollarin peruspalkka, mutta asia mikä erottaa nuoren Jokerit-lupauksen sopimuksen monesta muusta tulokassopimuksesta on se, että siinä B-bonuksissa mahdollisuus maksimipalkkioon.

Tulokassopimuksessa oleva A-bonus on kaikille tulokaspelaajille sama ja siitä pelaaja voi tienata parhaimmillaan 850 000 dollaria.

Tolvanen voi tienata kuitenkin B-bonuksen ansiosta huimat kaksi miljoonaa dollaria, jos hän sijoittuu NHL:n maali-,syöttö- tai pistepörssin kymmenen joukkoon.

Esimerkiksi Laineen tulokassopimuksessa B-bonus tuo 1,8 miljoonaa dollaria, kun taas Jesse Puljujärvi voi tienata B-bonuksen avulla 1,65 miljoonaa dollaria.

– Tällainen sopimus oli mahdollinen, koska Eeli pelasi niin hyvin KHL:ssä. Se on maailman toiseksi kovin liiga, Haula perustelee Tolvasen huimaa sopimusta.