Yksi Suomen kaikkien aikojen jääkiekkolijalegendoista Kimmo Timonen kertoo kuulumisiaan tuoreessa NHL Without A Map -videolla. Kuudennen kauden viimeistä edellisessä jaksossa Timoselta muun muassa kysytään aikaa NHL-uran jälkeen.

– Silloin kuin kaikki loppui 2015, niin mä ajattelin, että nyt mä huilaan. Otan niin rennosti kuin koskaan pystyy ottamaan, Timonen muisteli.

Kesäloman päätyttyä uusi arki ei kuitenkaan kauan Timoselle maistunut. Vilkkaan NHL-elämän muuttuminen koti-isän rooliin oli todella suuri muutos. Kotisohvalla löhöily alkoi tietyssä pisteessä hermostuttamaan Leijonapelaajaa.

– Kaksi viikkoa jaksoin sitä. Sen jälkeen aloin miettimään, että tätäkö tämä nyt on.

Timosen piti etsiä uusia rutiineja, jotta päivärytmi säilyisi kasassa ja pitäisi hänet kiireisenä. Aamulla hän pyrkii käymään kuntosalilla tai tenniskentällä ja iltaisin hän viettää aikaa perheensä kanssa, kun lapset ovat päässeet koulusta. NHL-uran loppuminen on antanut Timoselle kokemuksia, joita ei aktiivipelaajana päässyt kokemaan.

Eläkepäivien vaikutukset ovat näkyneet myös ulkopuolelle, jos Timosen tuttavan puheita on uskominen.

– Kerran tuli yksi tuttu Philadelphia Flyersin pitkäaikainen työntekijä tervehtimään ja halaamaan. Hän siinä kertoi, että näytän paljon nuoremmalta. En ole omasta mielestäni nuorentunut. Siinä voi olla se syynä, ettei minulla ole enää mitään paineita. Olen päässyt vain elämään. Ei ole huonoja yöunia, ei ole stressiä.

Timonen juttelee jaksossa lisäksi tulevaisuuden suunnitelmistaan ja jännittävästä merimatkastaan.

Hyppää NordicBetin sivuille ja katso jakso kokonaisuudessaan tästä: NHLWAM