Suomen huippulupaus teki NHL-debyytin ja pelasi heti supertähteä vastaan – ”Olin todella hermostunut”

© Kuva: Getty Images

Yön NHL-kierroksella taalajäillä luisteli uusi suomalainen tuttavuus, kun Florida Panthersin toissa kesän varaus Henrik Borgström pelasi debyyttiottelunsa. Pantteripaitojen peli ei päättynyt onnellisesti, sillä Ottawa Senators vei ylimääräisen pisteen jatkoajan jälkeen lukemin 3-2, mutta nuori suomalainen onnistui tekemään hyvän vaikutuksen.

Borgström pelasi Floridan kolmosketjun laidalla ja kellotti jääaikaa 12:41. Hän ehti laukoa kerran ja voitti aloituksista puolet. 20-vuotias hyökkääjälupaus oli syystäkin jännittynyt, kun hän käveli pukukopista yleisön eteen ensimmäistä kertaa. Perinteen mukaan, Borgström joutui luistelemaan alkulämmöissä yhden kaukalokierroksen yksinään, jonka jälkeen muut pelaajat liittyivät jäälle. Ottelun edetessä hyökkääjä alkoi tottua NHL-tunnelmaan.

– Se oli mahtava kokemus. Olin todella hermostunut ennen peliä, mutta ensimmäisen vaihdon jälkeen se helpotti, Borgström kertoi Panthersin sivuilla.

Suomalainen joutui usein pelaamaan Ottawan tähtisentteri Matt Duchenea vastaan. Hyppy ylipistopeleistä NHL:ään oli Borgströmille valtaisa kulttuurishokki.

– Jätkät ovat isompia ja parempia. Sen huomaa erityisesti aloitusympyrässä. Kun kohtaat Duchenen, sinun pitää olla hereillä. Tuntuu siltä, varsinkin tässä sarjassa, että et voi nukahtaa puolustusalueella, ja sitä minä yritinkin välttää.

Floridan matka pudotuspeleihin kasvoi taas entistä jyrkemmäksi, kun se on edelleen kolmen pisteen päässä viimeisestä jatkopaikasta. Joukkueen otteluohjelma on erittäin haastava, sillä se pelaa muun muassa sarjajohtaja Nashville Predatorsia ja itäistä konferenssia johtavaa Boston Bruinsia vastaan. Floridalla on enää kuusi runkosarjaottelua jäljellä.