Suomalaisyllättäjä tekemässä hurjaa temppua – liittymässä Teemu Selänteen ja Patrik Laineen seuraan!

© Kuva: Getty Images

Vegas Golden Knightsin suomalaishyökkääjä Erik Haula tykitti jo kauden 29 osumansa varhain tänä aamuna Suomen aikaa käydyssä ottelussa Arizona Coyotesia vastaan.

Haula oli toinen kahdesta Vegasin pelaajasta, jotka onnistuivat yllättämään Coyotesin hirmuvireisen suomalaisvahdin Antti Raannan. Suomalaisvahdin huippupelin takia Golden Knights joutui tyytymään kotitappioon lukemin 2–3.

Haula pääsi laukomaan osumansa Coyotesin puolustuksen haparoinnin jälkeen suoraan James Nealin syötöstä, eikä Raannalla ollut juuri mahdollisuuksia torjua läheltä tullutta lujaa onetimeria.

Porilaislähtöisen Haulan koko kauden tehot ovat nyt 29+25=54. Kova kolmenkymmenen maalin raja on siis enää yhden osuman päässä, ja Vegasilla on jäljellä vielä viisi runkosarjan ottelua.

Liekö rajapyykin tavoittelu vai mikä tukkinut Haulan maalihanat hetkeksi, sillä tämä ehti pelata viisi ottelua tekemättä maalia. Vain kerran aiemmin tällä kaudella Haula oli pelannut yhtä pitkään ilman osumaa: tammikuussa kuivan jakson pituudeksi tuli seitsemän ottelua.

Jos (ja kun) Haula vielä yhden maalin iskee, hän pääsee perin harvalukuiseen ja harvinaislaatuiseen seuraan. Tällä vuosikymmenellä vain kaksi suomalaista on pystynyt tekemään NHL:n runkosarjassa yli 30 maalia, eivätkä nimet yllätä ketään.

Teemu Selänne teki 31 maalia kaudella 2010–11 ja Patrik Laine 36 nyyttiä viime kaudella.

Katso Haulan kauden 29. osuma tästä linkistä.

TORILLA TAVATAAN! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️