Florida Panthersin Aleksander Barkovin sekä Colorado Avalanchen Mikko Rantasen kamppailu suomalaisten pistepörssin voitosta on sitä luokkaa, että kumpikaan ei tahdo saada yliotetta toisesta. Kumpikin on tällä hetkellä tulikuuma ja viime yönä siitä saatiin jälleen näytteitä.

Barkov viimeisteli tehot 1+1 Panthersin voittaessa Philadelphia Flyersin lukemin 4-1. Tamperelaistaiturin saldo pelin jälkeen näytti seuraavalta: 25 maalia, 39 syöttöä, 64 tehopistettä.

Samalla joukkue nappasi kuudennen peräkkäisen voittonsa, joka on seurahistorian viidenneksi pisin voittoputki. Pantterilauma tarrautui myös pudotuspelipaikkaan tiukasti kiinni tällä voitolla.

Barkovin kiistakumppani Mikko Rantanen osui myös maalipuiden väliin yön NHL-kierroksella. Colorado Avalanche hävisi jatkoajalla Nashville Predatorsille 3-4. Rantanen viimeisteli Avalanchen kolmannen osuman ylivoimalla Nathan MacKinnonin loistavasta poikittaissyötöstä.

Nousiaisten kasvatilla on nyt kasassa sama tehopistemäärä kuin Barkovilla, mutta kolme maalia vähemmän. Hänen saldonsa näyttää nyt muotoa 22+42=64.