© Kuva: Getty Images

Suomalaisen NHL-huippulupauksen pelipaikka vaarassa – seura nostaa tehokkaan maalitykin AHL:stä

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Itäisen konferenssin kolmantena oleva Toronto Maple Leafs tiedotti, että se nostaa Andreas Johnssonin farmiseura Toronto Marliesista. 23-vuotias ruotsalainen on Maple Leafsin seitsemännen kierroksen varaus kesältä 2013.

Komennusta NHL:ään ei voida pitää yllätyksenä, sillä Johnsson on pelannut erittäin tehokkaasti AHL:ssä. 54 otteluun tehot 26+28=54 rakentanut hyökkääjä on farmisarjan pistepörssissä neljäntenä.

Tuore kutsu NHL-miehistöön voi vaikuttaa suuresti suomalaisen huippulupauksen Kasperi Kapasen peliaikaan. Molemmat pelaajat tykkäävät pelata laidalla, joten on mahdollista, että Toronton päävalmentaja Mike Babcock korvaa nuoren MM-sankarin kaksi vuotta vanhemmalla maalitykillä.

Kapasen kulunut kausi NHL:ssä on ollut haastava. Kuopiolaisen tehot ovat 26 pelatun ottelun jälkeen 5+2=7.

Johnssonin NHL-komennuksessa piilee myös valoisa mahdollisuus. Kapanen ja ruotsalaishyökkääjä tutustuivat viime kaudella toisiinsa, kun kaksikko pelasi Marliesissa. Nyt nuorukaiset voidaan nähdä jälleen samassa ketjussa. Tällä kertaa Maple Leafsissa.

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!