Kuluneen kauden piti päättää Buffalo Sabresin vaellus NHL:n runkosarjan pohjamudissa. Joukkueeseen saapunut pelaajaikoni Phil Housley yritti tuoda joukkueeseen uusia tuulia, mutta on epäonnistunut siinä totaalisesti. Vaikeudet jatkuvat.

Rasmus Ristolaisen edustama Sabres on sarjan pohjalla, ja sille oli jo joulukuun jälkeen selvää, ettei mahdollisuuksia kevään pudotuspeleihin ole. Ainoa positiivinen asia jumbona olemisesta on, että Buffalo saa parhaan mahdollisuuden varata kesän varaustilaisuuden ensimmäinen huippulupaus. Seuran pelaajia se ei kuitenkaan kiinnosta.

Jatkuva häviäminen on suututtanut myös Sabresin eliittipelaaja Jack Eichelin. Toissa öisen ottelun jälkeen Detroit Red Wingsiä vastaan yhdysvaltalaishyökkääjä tylytti joukkueettaan Buffalo News -lehdelle ja kertoi pelaajien toistavan tutut virheet uudelleen ja uudelleen.

– Me luulemme, että voimme ottaa vapaata. Emme usko, että jokainen tilanne on merkittävä. Kaikki lopulta summautuu pelin päättyessä. Me jatkamme samojen virheiden toistamista ja nukumme kentällä, nukumme erissä, ja yhtäkkiä peli on 3-6. Se on turhauttavaa, Eichel kertoi.

Eichel varattiin kesällä 2015 toisena nimenä heti Connor McDavidin jälkeen. Joukkueen ykköstähdeksi noussut sentteri on jäänyt tehopisteiden kanssa varsin yksinäiseksi. Hän on ollut sivussa tällä kaudella 15 ottelusta, mutta johtaa siitä huolimatta joukkueen sisäistä pistepörssiä tehoin 25+32=57.

Eichel voi vain toivoa, että Buffalon pelaaminen muuttuu lähivuosina, sillä hänen kahdeksan vuoden ja 80 miljoonan dollarin sopimus astuu voimaan ensi kaudella, eikä Buffalon oleteta luopuvan timantistaan helpolla.