Suomalaiset kiekkofanit mahtavat muistaa viime kesän Stanley Cupin finaalit kuin eilisen. Nashville Predatorsin tähtivahti Pekka Rinne torjui kahden loppuottelutappion jälkeen joukkueensa takaisin mestaruustaistoon voittojen tasaantueessa 2-2:een.

Tuossa vaiheessa näytti siltä, että Predators voisi jopa syöstä Pittsburgh Penguinsin NHL:n mestarin paikalta pois.

Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan suomalaispakki Olli Määtän edustama Pens marssi mestaruuteen voitoin 4-2.

Rinne jäi tappiosta huolimatta ihmisten huulille viimeistään tuolloin, kesällä 2017.

Kaksinkertainen Suomen mestari ja kerran MM-hopeaa juhlinut Predsin vuoden 2004 kahdeksannen kierroksen varaus onkin suomalaisille junioreille esikuva, kuten NHL.comin suomenkielinenkin sivusto huomautti.

– Vaikea uskoa, mutta kai minä sitten olen jonkinlainen esikuva. Ja onhan se mahtavaa, kun voi jotenkin innostaa ja auttaa. Kesäisin Suomessa on aina hienoa nähdä nuoria pelaajia kotikaupungissani tai kiekkokouluissa, Rinne pyöritteli sivuston mukaan, ja jatkoi:

– Se merkitsee minulle paljon ja saa minut aina tajuamaan, kuinka onnekas olen, kun saan olla tässä asemassa ja vaikuttaa positiivisesti jonkun toisen elämään, Rinne hehkutti panostaan, joka vaikuttaa myös muualle kuin Nashvillen kiekkomenestykseen.

Kempeleläislähtöisen torjujan tekeminen on toki vaikuttanut myös Predatorsiin loistavasti. Pikkumustia lähes 93 prosentin varmuudella pysäytelleen veskarin joukkue on kerännyt pinnoja koko NHL:ssä toiseksi eniten.