Winnipeg Jetsin nuori maalinsylkijä Patrik Laine yrittää ensi yön ottelussa katkaista viiden matsin maalittoman putkensa. Siihen erinomaisen mahdollisuuden antaa vastaan tuleva Toronto Maple Leafs, josta Laineella on paljon hyviä muistoja.

Tamperelainen oli Torontolle erityisen vaarallinen pelaaja viime kaudella. Kahdessa pelatussa ottelussa Laine teki peräti viisi maalia. Kauden ensimmäinen kohtaaminen on varmasti jäänyt monien mieleen, kun Laine teki hattutempun Auston Matthewsin tähdittämää joukkuetta vastaan.

Laine on heikosta ajanjaksosta huolimatta edelleen mukana maalipörssin voitossa. Laine on kaksi maalia takana Aleksandr Ovetshkinia, jolla on kasassa 45 häkkiä. Kaksikko ei enää ole kaksin karkuteillä, sillä takaa tulevat ovat melkein saavuttaneet heidät. Esimerkiksi Evgeni Malkin on saanut jo 42 maalia kokoon ja William Karlsson sekä Connor McDavid 41.

Toronton lisäksi Laineen suosikkivastustajiin kuuluu Dallas Stars, jota vastaan hän teki viimeisimmät maalinsa. Viidessä tähtipaitoja vastaan pelatussa ottelussa suomalainen on tehnyt peräti kahdeksan maalia.