Vaikka Arizona Coyotes onkin kuulunut NHL:n huonoimpiin joukkueisiin viime vuosina, on sen leiristä pulpahdellut aika ajoin valopilkkuja henkilökohtaisella tasolla. Yksi heistä on tehokas ruotsalaispakki Oliver Ekman-Larsson, joka on takonut taalajäillä maaleja komeaan tahtiin.

Esimerkiksi viidessä edellisessä pelissä niitä on syntynyt neljä, ja se on hyvä määrä joukkueessa, joka on tehnyt koko sarjassa toiseksi vähiten maaleja, eli 173.

NHL:ssä 566 ottelua pelannut ja niissä yhteensä 101 täysosumaa vimeistellyt kolminkertainen MM-mitalisti lähestyy joukkueensa puolustajien maalipörssin kärkeä – eli paikkaa, jota vielä miehittää legendaarinen Teppo Numminen.

Kolminkertainen olympiamitalisti iski kojoottipaidoissa urallaan 108 maalia, joka tarkoittaa sitä, että Ekman-Larsson voi pyyhkäistä suomalaislegendan ohi vaikka jo tällä sesongilla kyseisessä tilastossa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Defensemen with 100 NHL goals, @ArizonaCoyotes team history:

1. Teppo Numminen: 108
2. @OEL23: 101
#NHLStats #CGYvsARI

Arizonan kautta on jäljellä 10 pelin verran.

Vaikka Ekman-Larsson osaakin maaleja tehdä, on hänen tilastoissa myös surkea epäkohta.

Ruotsalainen nimittäin keikkuu tehotilastossa koko sarjan toiseksi viimeisenä hirvittävällä lukemalla -32 – takana on vain NY Islandersin Nick Leddy, jonka plusmiinus-lukema on pakkasella 36 astetta.