NHL:n surkimuksen ruotsalaistähti syrjäyttämässä todellisen suomalaislegendan maalipörssin kärjestä!

© Kuva: Getty Images

Vaikka Arizona Coyotes onkin kuulunut NHL:n huonoimpiin joukkueisiin viime vuosina, on sen leiristä pulpahdellut aika ajoin valopilkkuja henkilökohtaisella tasolla. Yksi heistä on tehokas ruotsalaispakki Oliver Ekman-Larsson, joka on takonut taalajäillä maaleja komeaan tahtiin.

Esimerkiksi viidessä edellisessä pelissä niitä on syntynyt neljä, ja se on hyvä määrä joukkueessa, joka on tehnyt koko sarjassa toiseksi vähiten maaleja, eli 173.

NHL:ssä 566 ottelua pelannut ja niissä yhteensä 101 täysosumaa vimeistellyt kolminkertainen MM-mitalisti lähestyy joukkueensa puolustajien maalipörssin kärkeä – eli paikkaa, jota vielä miehittää legendaarinen Teppo Numminen.

Kolminkertainen olympiamitalisti iski kojoottipaidoissa urallaan 108 maalia, joka tarkoittaa sitä, että Ekman-Larsson voi pyyhkäistä suomalaislegendan ohi vaikka jo tällä sesongilla kyseisessä tilastossa.

Arizonan kautta on jäljellä 10 pelin verran.

Vaikka Ekman-Larsson osaakin maaleja tehdä, on hänen tilastoissa myös surkea epäkohta.

Ruotsalainen nimittäin keikkuu tehotilastossa koko sarjan toiseksi viimeisenä hirvittävällä lukemalla -32 – takana on vain NY Islandersin Nick Leddy, jonka plusmiinus-lukema on pakkasella 36 astetta.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.